QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ozbrojený konflikt na Čachrovsku, muž chtěl ostranit zpomalovací práh

12.11.2020 9:25

Řidič přivezl muže, který z auta vytáhl krumpáč s úmyslem vykopat zabudovaný zpomalovací práh na místní komunikaci. To se nelíbilo obyvatelům, kteří přišli situaci řešit.

ilustrační foto_QAP foto (3)

V pondělí 9. listopadu přivezl k domu na Čachrovsku řidič svého kamaráda. "Kolem dvacáté hodiny spolujezdec, kterým byl osmačtyřicetiletý muž z Kolinecka, vystoupil z vozidla, vzal do rukou dovezený krumpáč a začal vykopávat zabudovaný zpomalovací práh na místní komunikaci," uvedla mluvčí policie Dana Landmanová.

K místu přišel třicetiletý muž, který pobývá v přilehlém domě a mezi muži začala slovní rozepře.

Po chvilce se dostavil i majitel domu, který držel v ruce legálně drženou střelnou zbraň. "Majitel domu na muže namířil s tím, aby svého konání zanechal," vysvětlila Dana Landmanová počínání majitele domu.

Muž, který chtěl zpomalovací práh odstranit, vyjmul svoji nelegálně drženou zbraň a taktéž namířil na majitele s výhrůžkou újmy na zdraví. "Následně došlo mezi muži ke vzájemnému fyzickému napadení a na místo byli přivoláni policisté," popsala událost mluvčí policie.

Muž, který s krumpáčem odstraňoval zpomalovací práh, se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,25 promile alkoholu. Za doprovodu policistů byl podezřelý muž převezen do policejní cely. Policejní mluvčí ale doplnila, že v úterý policisté prováděli další neodkladné úkony, po kterých byl muž propuštěn. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování a nedovolené ozbrojování a dále prověřuje okolnosti případu.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24