Panika dorazila dříve než koronavirus! Potraviny mizí z obchodů i e-shopů – FOTKY

28.02.2020 12:45

Část regálů v Kauflandu v Plzni na Borech zeje prázdnotou. Druhé Vánoce zažívají i internetoví obchodníci. Z e-shopu se zdravou výživou zmizela velká balení rýže.

17
17IMG_20200227_1449361212131415

Panika k nám dorazila dříve než samotný koronavirus. Lidé od středy tohoto týdne vykupují především v hypermarketech trvanlivé potraviny, balenou vodu, mléko a dezinfekční prostředky. Z pultů mizí mražené potraviny, maso čerstvé i mražené. V Kauflandu na Borech jsou k vidění manželské páry se dvěma vozíky – jeden je většinou plný balené vody, druhý mouky a těstovin.  Pokud jsou v akci některé druhy čerstvého masa, zákazníci ho berou i pět kilogramů najednou.

"Na našich prodejnách jsme zaznamenali zvýšený zájem o trvanlivé potraviny. U těchto produktů může dojít ke krátkodobému nedostatku. Ve spolupráci s našimi dodavateli pracujeme intenzivně na tom, aby byla zajištěna dostupnost zboží v našem řetězci,“ sděluje Renata Maierl z oddělení firemní komunikace obchodního řetězce Kaufland.

Podobná situace je i v dalších větších plzeňských obchodech. "Chtěla jsem doplnit mléko, která nám doma došlo, ale v Penny Marketu na Slovanech, bylo vyprodáno,“ sděluje Tereza Tománková z Chocenic.

Náporu zákazníků čelí také internetové obchody. "Za jediný týden jsme přes náš e-shop prodali desítky devítikilogramových balení jasmínové rýže. Je to v podstatě stejné množství, jako obvykle prodáme za celý rok,“ sděluje majitel e-shopu se sportovní a zdravou výživou Pavel Trampota z Plzně.

FOTO: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24