QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pařezová chaloupka je před dokončením. Na otevření je pozvaná Jiřina Bohdalová

15.03.2019 19:28

Němčovice finišují s výstavbou netradiční autobusové zastávky v podobě pařezové chaloupky známé z večerníčků o Křemílkovi a Vochomůrkovi. Hotovo bude koncem května.

c

Originální autobusová zastávka vyrostla v Němčovicích na Rokcansku u frekventované silnice spojující Rokycany s Kralovicemi.

"U chaloupky už je lešení a začne se dělat fasáda. Předpokládáme, že provoz nové zastávky zahájíme koncem května. Pozvali jsme Jiřinu Bohdalovou, která ve večerníčcích namluvila hlasy Křemílka a Vochomůrky,“ prozrazuje starosta Němčovic Karel Ferschmann s tím, že chybět nebudou ani obyvatelé chaloupky. "Oslovili jsme sochaře Ivana Šmída, který má vytvořit ze dřeva Křemílka a Vochomůrku tak, aby to bylo s plnou parádou. Obě postavičky umístíme vedle čekárny,“ dodává starosta.

"Jsem rád, že se myšlenka vybudovat originální zastávku setkala s pozitivním ohlasem místních občanů. Přicházejí dokonce s dalšími nápady. Navrhli třeba, aby když se vejde dovnitř, začala hrát melodie z večerníčku. Na všem se pracuje. Určitě  ještě něco vymyslíme,“ sděluje Karel Ferschmann.

Pařezová chaloupka vyrostla u frekventované silnice, za hodinu tudy projede až 90 kamionů. Místní lidé doufají, že dokáže zpomalil piráty silnic.

"Řidiči snad sundají nohu z plynu, když budou chaloupku míjet. Jedná se o velmi nebezpečné místo pro chodce. Jsem rád, že se nám tady podařilo vybudovat autobusové zálivy a přechod,“  vysvětluje starosta důvod vzniku neobvyklé zastávky.

I když ještě není dokončená, je pařezová chaloupka velkým lákadlem. "Už teď často vidím, jak tam zastavují auta a lidé se u chaloupky fotí,“ uzavírá starosta.

 

FOTO: Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24