Pendleři se mohou nechat testovat Bavorské Rudě, zájem je veliký - FOTO

12.10.2020 11:53     12.10.2020 22:03

Ve spolupráci s vládou Dolního Bavorska je od pondělí 12. října do středy 14. října na hraničním přechodu Bayerisch Eisenstein mobilní testovací stanice. Je určena pro cestující a pendlery.

regen1

Odběrové místo v Bavorské Rudě slouží lidem po tři dny, od pondělí do středy, vždy od 6 do 18 hodin. Velkou výhodou je možnost nechat se otestovat bez předchozí rezervace. O testování v Bavorské Rudě je velký zájem. Němci už během pondělí museli navýšit kapacitu.

"V pondělí bylo otestováno 500 lidí, původní plánovaná kapacita byla 300 osob," sdělila QAPu Simona Fink z Arber Land Regio.   

Od pondělí 12. října do středy 14. října je na hraničním přechodu Bayerisch Eisenstein k dispozici mobilní testovací stanice. Na parkovišti bývalého bazénu se mohou nechat cestující a pendleři bezplatně testovat na infekci SARS-CoV-2. Pendlera okamžitě po otestování pustí dále do Německa a výsledky mu zašlou.

Německo zařadilo celou ČR od 25. září na seznam rizikových oblastí. Ve všech spolkových zemí je povinná 14denní karanténa. Výjimka platí pouze v případě, že byl proveden test s negativním výsledkem.

regner foto

„V současné době sázíme na zdravý rozum zaměstnanců a zaměstnavatelů,“ říká tiskový mluvčí Zemského úřadu v Regenu Heiko Langer a odkazuje na  možnosti testování na covid-19 v okrese Regen. Pendleři se mohou nechat (po předchozí online registraci) otestovat také v Regenu – Tierzuchthalle (Badsdtraße 2, 94209 Regen).

Foto: Zemský úřad Regen

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24