QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pěstounskou péči v Plzeňském kraji propagují videa se známými herci

03.10.2019 9:57

Saša Rašilov, David Švehlík nebo Ondřej Vetchý jsou od října k vidění v nových videospotech v prostředcích MHD v Plzni. Plzeňský kraj spustil s dopravními podniky speciální kampaň.

pěstouni

S novými videospoty se cestující MHD v Plzni setkávají od začátku října. Plzeňský kraj ve spolupráci s Dopravními podniky města Plzně spustil kampaň na propagaci pěstounské péče v kraji.

"Plzeňský kraj považuje pěstounskou péči za prioritní v oblasti náhradní rodinné péče. Bohužel, v našem kraji stále není optimální počet pěstounů, kteří by poskytli opuštěným dětem novou rodinu. Proto krajský úřad realizuje různé aktivity na podporu pěstounské péče a její propagaci mezi veřejností. Kromě těch již tradičních, mezi něž patří dny otevřených dveří, informační portál kraje nebo soutěže pro pěstounské rodiny, přistupujeme i k akcím mimořádným,“ říká náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zděnek Honz.

Další z takových aktivit proběhne v období od 1. října do 15. listopadu 2019. V prostředcích plzeňské městské hromadné dopravy a na velkoplošných obrazovkách v sadech Pětatřicátníků a "U Práce“ v Plzni a v Domažlické ulici v Klatovech budou vysílány televizní spoty, v nichž populární herci Saša Rašilov, David Švehlík a Ondřej Vetchý propagují pěstounství. V závěru každého spotu je uveden odkaz právě na informační portál Plzeňského kraje na adrese http://pestouni.plzensky-kraj.cz/. Zde se každý může seznámit se základními poznatky o pěstounské péči a nalézt kontakty na pracovníky, kteří mu poskytnou bližší informace.

"Věříme, že uvedená akce přispěje k další podpoře a propagaci tak společensky záslužné činnosti, jakou bezesporu pěstounská péče je,“ dodává Honz.

Na videa se můžete podívat zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24