Pivovar v obležení motorek! Prvomájová vyjížďka odstartuje motorkářskou sezónu

30.04.2019 13:11

Nádvoří Plzeňského Prazdroje bude už ve středu opět v obležení motorek všech značek i kubatur. Chystá se další Prvomájová vyjížďka. Bude pod dohledem policie.

foto-qap-cz (73)

Letošní Prvomájová vyjížďka, kterou motorkáři tradičně zahajují sezónu, pojede z Plzně na tachovské letiště. Do areálu Plzeňského Prazdroje se začnou motorkáři sjíždět už od 9. hodiny ranní.

V průběhu celého dopoledne budou mít fanoušci motorek možnost si je všechny prohlédnout. Kolona silných strojů se pak z bran pivovaru vydá okolo půl dvanácté.

Na vyjížďku, které se každoročně účastní víc jak tisícovka motorkářů, budou dohlížet policejní hlídky. "Po celé trase budou na bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížet dopravní policisté. Tak jako v minulém roce budeme motocyklisty oslovovat v souvislosti s naší preventivní kampaní ´Piješ. Řídíš. Zabíjíš.´, a před jejich vyjížďkou jim budeme rozdávat jednorázové alkohol testery. Tímto způsobem chceme upozornit právě i tuto skupinu řidičů na rizika, která jsou spojena s konzumací alkoholických nápojů v silničním provozu. Motocyklisté od nás dostanou také reflexní šle, abychom přispěli k jejich lepší viditelnosti v dopravě," říká mluvčí policie Pavla Burešová.

"Na skupinu těchto řidičů se soustředíme zejména z toho důvodu, že patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu. Dopravní nehody s jejich účastí končí často s těžkými zraněními nebo smrtí. Tito řidiči nejsou chráněni žádnou karosérií, a proto musí o to více pamatovat na své vlastní bezpečí. Vyplatí se investovat finanční prostředky do kvalitního ochranného oblečení, které by mělo být vybaveno reflexními prvky, pozornost věnujte i vhodné obuvi a rukavicím. Samozřejmostí je užívání kvalitní motocyklisté přilby," dodává policejní mluvčí.

Během prvního čtvrt roku došlo v kraji k celkem 840 dopravním nehodám, při kterých přišlo o život 6 osob. Z tohoto celkového počtu dopravních nehod je 9 z nich s účastí řidiče motocyklu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24