Plzeň bude mít brzy nové očkovací místo bez registrace

26.11.2021 11:00

Vzhledem k rostoucímu zájmu o očkování bude v Plzni, v bývalém obchodním domě Prior, otevřeno nové očkovací místo bez registrace. Denní kapacita centra bude až 800 osob.

Ockovani_Prior_instalace

V současné době je Plzeňský kraj jedním z těch, kde očkování probíhá velmi rychle. Denní kapacita všech očkovacích míst je více než 3 800 osob denně. S novými nařízeními vlády ale roste zájem o očkování všemi schválenými vakcínami, proto se Plzeňský kraj rozhodl připravit na větší počty zájemců o očkování už nyní.

Provoz nového očkovacího centra bude zahájen v pondělí 29. listopadu v 9 hodin. Nové očkovací místo bude ve 2. patře bývalého obchodního domu Prior v centru Plzně na Americké třídě. Prostory o rozloze 600 m2 nabídnou kapacitu očkování 500 osob, při větším zájmu obyvatel to bude až 800 osob denně. Provoz od 8 – 16 hodin bude zajišťovat EUC Klinika Plzeň, která dosud očkuje denně na své nedaleké poliklinice na Denisově nábřeží, ve vybraných dnech pak ve Stříbře a Kralovicích.

Hledali jsme především vhodný, zastřešený prostor, který s ohledem na námi požadovaný komfort pro očkované i personál nabídne dostatečné zázemí. Poloha očkovacího centra je strategicky výhodná. Je v blízkosti vlakového a autobusového nádraží, zastávek městské hromadné dopravy a lze zde i snadno zaparkovat,“ říká hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová

V očkovacím centru na Denisově nábřeží pak bude ve všední dny probíhat výhradně očkování s registrací přes rezervační systém, o víkendu pak i bez předchozí registrace.

„Týmy EUC Kliniky očkují už řadu měsíců nejen na klinice na Denisovo nábřeží, ale také v terénu po celém Plzeňském kraji, ve firmách i sociálních zařízeních. Vzhledem k situaci, která se nevyvíjí dobře, jsme se, po dohodě s Plzeňským krajem, rozhodli vyjít občanům vstříc a zřídit toto nové místo pro zájemce o očkování, kteří se nechtějí registrovat. Očkovat budeme ve všední dny všemi dostupnými a schválenými vakcínami. O víkendech očkujeme bez registrace na Denisově nábřeží,“ upřesňuje ředitel EUC Kliniky Plzeň, Jan Šlajs.

 

foto: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24