QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň čeká řada stavebních akcí! Jejich koordinace by se měla zlepšit

20.03.2019 7:01

Plzeň čeká řada staveb. Dojde na opravy tramvajových tratí, mostů i celoplošné rekonstruce ulic. Město proto posílí koordinaci staveb, aby zátěž na dopravu byla co nejmenší.

foto-qap-cz (8)

Plzeň znovu uvolní peníze na takzvané SUPERDIO, tedy na koordinaci významných dopravních staveb na svém území pro období 2019 – 2022. Rozhodli o tom zastupitelé.

Město tak chce minimalizovat dopad dopravních staveb na chod metropole, Plzeň totiž čeká v následujícím období realizace téměř pěti desítek velkých i menších projektů. V plánu jsou mimo jiné oprava Rooseveltova mostu, repanelizace tramvajové trati Slovanská a další.

"Čeká nás bouřlivá investiční výstavba a to samozřejmě ovlivní dopravu. Proto potřebujeme posílit koordinační prvek. Chceme tím zabránit například tomu, aby se dostaly do kolize objízdné trasy pro jednu stavbu s objízdnými trasami jiných staveb, aby v jeden moment byly opravovány dva klíčové úseky, které pak způsobí kolaps některé lokality a podobně,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

SUPERDIO a pro něj určený koordinátor bude shromažďovat informace ke všem připravovaným stavbám na území města Plzně, době jejich realizace, zahrne investiční plány všech veřejných investorů, tedy především státu, Plzeňského kraje, ale také městského odboru investic, Vodárny Plzeň a Správy veřejného statku města Plzně. Současně bude nadále fungovat koordinační skupina, která se bude ve spolupráci s projektantem podílet na navrhování efektivních objízdných tras. Poprvé si nechala krajská metropole SUPERDIO zpracovat v roce 2016.

Oprava Wilsonova i Rooseveltova mostu, rekonstrukce tramvajových tratí nebo oprava Francouzské. Plzeň čeká řada omezení kvůli stavbám...

"Mezi významné stavební akce, které nás v nejbližších měsících a letech čekají, patří rozšíření silnice I/27 v úseku Třemošenský rybník – Orlík, rekonstrukce Studentské ulice, dopravní stavba I/20 a II/231 v Plzni, Plaská – Na Roudné – Chrástecká, 2. etapa, rekonstrukce Dlážděné ulice, prodloužení tramvajové tratě k Západočeské univerzitě, oprava povrchu Wilsonova mostu, repanelizace tramvajových tratí Slovanská a Karlovarská pod rondelem, rekonstrukce Mohylové ulice, oprava Rooseveltova mostu, celoplošná oprava Francouzské ulice, rekonstrukce vnitrobloku Republikánská – Rokycanská, rekonstrukce tramvajových tratí Solní, Zbrojnická a Koterovská, stavební úpravy Lobezské, Revoluční ulice a další,“ doplnil náměstek.

Podle něj si radnice uvědomuje, že půjde o náročné období, které sníží komfort života Plzeňanů po dobu realizace dopravních staveb a žádá proto občany o trpělivost. Na SUPERDIO pro období 2019 – 2022 město uvolní 2,4 miliony korun.

FOTO: ilustrační

Zdroj: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24