QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň podpoří házenkářky částkou 255 tisíc korun

21.09.2020 18:20

Klub házené DHC Plzeň požádal město Plzeň o finanční podporu na provozní výdaje v souvislosti s nejvyšší extraligou žen pro rok 2020. Na účast v nejvyšší házenkářské lize získá klub 255 tisíc korun

27

Klub hrál v sezoně 2018/2019 nejvyšší československou MOL ligu. V letošním roce se po sestupu opět do této ligy probojoval, čímž mu vzniknou dodatečné náklady. Zároveň má klub nejistou podporu ze strany komerčních partnerů, a to z důvodu pandemie koronaviru.

Týmy plzeňských házenkářek měly v loňském roce skvěle rozehrané soutěže, ale do sezony výrazně zasáhla pandemie koronaviru a o medaile přišly starší i mladší dorostenky. Mladší žačky byly navíc hlavními adeptkami na titul mistryň České republiky v házenkářském desetiboji, který se nakonec neuskutečnil.

„V nedohrané první lize byly plzeňské ženy na průběžném prvním místě s náskokem čtyř bodů a jednoho utkání k dobru. Český svaz házené ocenil tento výkon a nominoval právě DHC Plzeň do nejvyšší soutěže – mezinárodní MOL – ligy. Díky tomu Plzeň bude mít své zastoupení na nejvyšší úrovni a zároveň plzeňští fanoušci uvidí špičkovou ženskou házenou. Zajištění této soutěže je samozřejmě finančně velmi náročné, proto se město Plzeň rozhodlo svému úspěšnému týmu pomoci,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.

Ženská házená má v Plzni silnou tradici. „Dvě plzeňské odchovankyně Jeřábková a Zachová jsou v současnosti hlavními oporami ženské reprezentace a věřím, že Plzeň vychová další takto úspěšné následovnice, které budou reprezentovat Českou republiku na mezinárodní úrovni,“ dodává Zarzycký.
 
Klub DHC Plzeň se stará o stovky dětí a mládež na území města a ve všech svých kategoriích vykazuje významné úspěchy. Spolu s klubem Talent tým Plzeňského kraje je zařazen prostřednictvím nadačního fondu do rozpočtu města jako házenkářská akademie.

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24