Plzeň podporuje handicapované sportovce. Ti už chystají první závody

22.05.2020 9:17

Dotační  smlouvu s TJ zdravotně postižených Halma podepsal na radnici první náměstek primátora Roman Zarzycký.  Halma  jedním z největších poskytovatelů sportovní přípravy pro zdravotně postižené a vychovala desítky reprezentantů ČR v parasportu.

1

"Město v rámci dotačního titulu rozděluje 400 tisíc korun parasportovcům. Jsem rád, že poskytujeme přímou pomoc lidem, kteří neměli v životě tolik štěstí a osud jim přichystal různé handicapy. O to více si sportovců cením, že žijí takto aktivně,“ sdělil první náměstek.
 
"Moc si vážíme podpory naší sportovní činnosti, kterou nám město Plzeň poskytuje prostřednictvím dotačních titulů. Dotaci pravidelně využíváme na materiální vybavení pro sportovce, nájmy sportovišť a částečnou úhradu účastnických a pořadatelských nákladů sportovních akcí pro para sportovce. Díky uvolňování restriktivních opatření již můžeme v měsíci květnu uspořádat v areálu SK Rapid Plzeň odložený závod Plzeňský ovál 2020 - Národní závody v para cyklistice, který měl původně proběhnout v dubnu tohoto roku. Závody jsou pro všechny zdravotní kategorie para cyklistiky, a to pro bicykly, tricykly, handbiky a tandemová kola. Na žádost sportovců uspořádáme v červnu ještě jedno kolo Plzeňského oválu, abychom dali para cyklistům možnost závodních kilometrů, protože letošní akce na národní i mezinárodní úrovni jsou hromadně rušeny nebo přesouvány na podzimní termíny. Ve druhém závodě bude otevřena také kategorie dětí handbike, pro kterou je zázemí uzavřeného sportoviště jedno z nejvhodnějších v České republice, díky bezpečnosti i profilu oválu,“ prozradil předseda jednoty a zároveň ředitel závodů Roman Suda.  
 
Závody se uskuteční pod záštitou prvního náměstka primátora města Plzně. "Je to pro mne čest tuto sportovní akci podpořit. Doufám, že uvidíme kvalitní výkony podpořené diváckou kulisou,“ zve na akci Roman Zarzycký.

FOTO: archiv

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24