QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň uzavře i mateřské školy od čtvrtka 12. března!

11.03.2020 18:29

Opatření kvůli riziku nákazy koronavirem se od čtvrtka 12. března týká také mateřských škol. Uzavřeny už jsou základní, střední a vyšší odborné školy.

22_MŠ_besidka _červen 2015 (5)

O tom, že jsou od středy 11. března uzavřeny všechny školy mimo těch mateřských jsme psali zde. Od čtvrtka 12. března se k nim přidávají také školy mateřské. S dočasným přerušením provozu na celém území západočeské metropole souhlasila Rada města Plzně. Toto opatření se týká pěti tisíc dětí ve věku do šesti let a celkem čtyřiceti zařízení. Uzavření mateřských škol platí do odvolání.

„Dohodli jsme se na tomto s našimi městskými obvody. Osobně jsem přesvědčen, že je to důležité. Tímto opatřením, stejně jako dalšími omezeními, která nařídila vláda, čelíme riziku šíření koronaviru. Všem rodičům tímto děkuji za pochopení,“ uvedl primátor Martin Baxa.

Uzavření mateřských škol je pro všechny rodiče náročné, ale podle orgánů městských obvodů je tento krok potřebný. „Provoz mateřských škol bude obnoven v závislosti na vývoji aktuální situace s šířením koronaviru v České republice, který v tuto chvíli nemůže nikdo predikovat,“ uvádí radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24