QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň vyzývá občany, aby zvážili návštěvy úřadů

11.03.2020 10:19

Magistrát doporučuje jiné formy návštěvy svých pracovišť, než osobní. Lidé by měli raději oslovit úředníky e-mailem nebo telefonicky. Omezení přijala i radnice na Doubravce.

červen 2018 (1113)

S ohledem na stávající epidemiologickou situaci vyzývá Magistrát města Plzně občany, aby zvážili osobní návštěvu magistrátních pracovišť.

"Magistrát doporučuje lidem, aby preferovat jiné formy komunikace s úřadem, především telefonickou a e-mailovou. Pokud je návštěva úřadu pro občana nezbytná, doporučujeme se dopředu objednat telefonicky nebo prostřednictvím aplikace www.uradbezcekani.cz, aby zbytečně nedocházelo k větší koncentraci lidí v čekacích halách. Magistrát města Plzně bude sledovat obsazenost agend v objednací aplikaci a případně je připraven objednací kapacity posílit,“ sděluje mluvčí města Eva Barborková.

 Současně úřad po dobu nezbytně nutnou omezuje na minimum nařízená ústní jednání. Případné prominutí lhůt se bude řešit individuálně.

Provoz už omezil Úřad městského obvodu Plzeň 4, nově jsou zde úřední dny omezeny pouze na pondělí a středu, v jiné dny je úřad uzavřen.

"Prosíme občany, aby před návštěvou úřadu vždy kontaktovali linku 378 036 631 a úřad navštěvovali jen v nejnutnějších případech. Vaše záležitosti vám rádi pomůžeme vyřešit po telefonu nebo elektronicky,“ upozorňuje doubravecká radnice s tím, že návštěvníci úřadu by si měli vydezinfikovat ruce dezinfekčními prostředky umístěnými u vchodu do budovy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24