Plzeňané mohou zaplatit za odpad až v listopadu. Mnohé zaskočila vyšší cena

18.05.2020 11:35

Posunutí termínu má lidem pomoci vyrovnat se s důsledky koronavirové krize. Na základě novely městské vyhlášky, ale zaplatí podstatně více. "O úpravách cen jsme masivně informovali v listopadu 2019,“ připomíná mluvčí města.

Čistá Plzeň_QAP_foto (6)

Dopisy, které informují o aktuálním termínu splatnosti poplatku za komunální odpad v Plzni, našli v těchto dnech ve svých poštovních schránkách obyvatelé západočeské metropole.

V letošním roce mohou lidé s ohledem na koronavirovou krizi uhradit poplatky pouze jednou ročně, mají na to čas do poloviny listopadu. O takzvané plzeňské protikoronavirové dvanáctce, která má zmírnit dopady stavu nouze jsme psali zde.

Některé občany ale překvapila výše poplatku, která oproti minulým letům výrazně vzrostla. "Nová cena za svoz odpadu mě hodně překvapila, vůbec jsem nevěděl, že došlo k takovému zdražení. Rozhodně nejsem jediný, kdo to netušil. Bylo by dobré, kdyby to město lidem připomnělo, když už se jedná o tak velké zdražení. Mohlo k tomu využít situace, když už rozesílá všem občanům dopisy,“ sdělil redakci QAP.cz čtenář Marek Hlavsa.

Informace o zdražení komunálního odpadu zveřejnilo město v listopadu loňského roku. "Byla vydána tisková zpráva, převzala ji řada médií, informace se objevila v novinách, rozhlase i televizi. Nyní občané dostali v městem zasílaném dopise informaci o tom, že za odpad mohou zaplatit až k 15. listopadu 2020. Tímto rozhodnutím chce město pomoci v tomto krizovém období, chce zmírnit negativní dopady koronavirové krize,“ sdělila mluvčí města Eva Barborková s tím, že podrobné informace o aktuálně ceně odpadu najdou občané zde.

FOTO: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24