Plzeňská Prokopávka bude hostit MČR v malém fotbale

05.07.2022 10:41

Sobota 9. července bude patřit malému fotbalu! Do Sportovního areálu Prokopávka se sjedou kluby z celé republiky, aby bojovaly o prestižní titul.

malý fotbal ilustračka_fb malý fotbal

V sobotu 9. července od 9 hodin vypukne v plzeňské Prokopávce boj o titul klubového mistra České republiky. „Oproti minulému ročníku chceme Český národní pohár posunout zase o malý krok výš, hostí ho úplně nově vybudovaný multifunkční komplex v Plzni,“ uvedl Jan Pinkava, výkonný ředitel Asociace malého fotbalu České republiky a předseda Plzeňského malého fotbalu, který akci spolupořádá.

Čtyřiadvacet klubů ze všech koutů České republiky bude hrát nejen o primát klubového mistra České republiky, ale také o místenky do evropských pohárů. „Zatím jsme se nedozvěděli, kolik dostaneme míst, ale určitě máme zaručené jedno v Lize mistrů, která bude v Černého Hoře, a jedno v EMF Eurocupu v Maďarsku,“ sdělil Pinkava.

Účast v Českém národním poháru si týmy vybojovaly na základě úspěchu v oblastní lize nebo poháru. Čtyřiadvacet mužstev rozdělil los do šesti skupin po čtyřech, postupují dva nejlepší celky z každé skupiny a čtyři nejlepší ze třetích míst. „Jsme velmi spokojení, kolik máme týmů, dvě divoké karty dostaly kluby z Pardubic a Ostravy,“ připomněl ředitel asociace mužstva FC Diko Pardubice a 1. FC Chachaři.

Rozdělení skupin Českého národního poháru 2022

Skupina A: G.I.C La Plate de Cünde Praha, FCMF PAME AUTO Plzeň, FC Union Brdy Příbram, Seladoni FC Karlovy Vary

Skupina B: RK Kafki Přerov, Abus Gastro Jihlava, 1. FC Chachaři, PerfectLanD Plzeň

Skupina C: FC Laguna Pardubice, BK Roura Fellas Praha, SK Véska Olomouc, Red team Příbram

Skupina D: BKMK Brno, Jelita Ostrava, Borussia Dortšpunt Praha, Dynamo Kolín

Skupina E: FK Rozhraní Blanensko, Royal Flush Brno, Atletiko Kolín, Ležák Česká Skalice

Skupina F: Ostravský Zábřeh, FC Lucián Praha, FC Diko Pardubice, SV Ayl Jihlava

Záštitu nad Českým národním pohárem převzal Roman Zarzycký, první náměstek primátora města Plzně. Veškeré informace a okamžité výsledky v průběhu události naleznete zde.

foto ilustrační ceskynarodnipohar

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24