Plzeňská Vánoční tramvaj bodovala! V anketě předstihla Prahu i Brno

04.01.2019 12:01

Vánoční tramvaj vypravily PMDP vloni poprvé. Hned se stala hitem. A bodovala i v konkurenci dalších měst. V anketě skončila druhá a nechala za sebou i Prahu a Brno.

DSC_0458

Vánoční tramvaj vyjela v Plzni poprvé vloni před rozsvícením stromu na náměstí Republiky. A byla to její velká premiéra. Okamžitě se navíc stala velkým hitem.

O tom, že plzeňské dopravní podniky se skutečně blýskly, svědčí i výsledky ankety, kterou vyhlašuje dopravní magazín MHD86.cz. Plzeňská vánoční krasavice se umístila na druhé pozici. Předstihla ji jen tramvaj z maďarského města Miskolc. Plzeňská Vánoční tramvaj Vario LF2/2 IN získala 21 693 hlasů. Své "kolegyně" z Prahy a Brna tak nechala daleko za sebou. Pražská tramvaj skončila až na 9. místě, brněnská na 7. místě. Třetí pozici obsadila tramvaj z Bratislavy. V anketě hlasovalo přes 52 tisíc lidí.

Vánoční tramvaj bude ulicemi Plzně podle plánů projíždět i v závěru letošního roku. Nejspíš bude ale vypadat trochu jinak. Podle všeho by ale měla opět jezdit na trase linky číslo 2. Tu totiž pro premiérové jízdy vybraly dopravní podniky záměrně kvůli bezpečnosti i z hlediska kapacity.

Jak vznikala plzeňská Vánoční tramvaj? Kolik se na ni použilo světýlek a na kolik to vyšlo. To všechno i další podrobnosti se dočtete v reportáži zde.

FOTO: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24