QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo oznámila nová mláďata! Seznamte se s Daisy a Dalem - FOTKY

05.08.2022 8:55

Krásná zpráva přišla ze Zoologické a botanické zahrady města Plzně. I v letošním roce se podařil odchov rysů červených a na svět přišla roztomilá dvojice.

rys červený_K Misíková
rys červený_K Misíkovárys červený_K Misíková 1

"Chovný pár rysů červených nás opět potěšil úspěšným odchovem dvou mláďat. Sameček a samička se narodili 14. května. Jelikož jde o čtvrtý odchov mláďat (třetí úspěšný) mláďata dostala jména začínající písmenem D: Daisy a Dale," komentovala Lenka Václavová ze Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

Roztomilá mláďata Daisy a Dale se mají čile k světu. "Při prvním vážení 8. června měla samička hmotnost 690 gramů a sameček 640 gramů, o pár týdnů později 28. července, samička vážila 1,92 kilogramu a sameček 1,85," komentovala růst mláďat Lenka Václavová.

Mláďata jsou zatím schovaná u matky. "Bohužel mláďata jsou zatím s matkou ve vnitřní ubikaci a je tak velmi těžké je zahlédnout. Vypuštění do výběhu zatím neplánujeme," dodala Václavová. "V hlavní venkovní expozici návštěvníci nyní uvidí chovného samce a jedno mládě z minulého vrhu," doplnil zooložku Martin Vobruba, mluvčí zoologické zahrady.

 

foto K. Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24