QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské náměstí ožije fotbalem. Hrát se bude i teqball

01.06.2020 8:15

Po roce opět zavítá do západočeské metropole atraktivní fotbalová road show. V unikátní aréně změří síly mládežnické naděje i fotbalové legendy. "Už za 14 dní bude náměstí plné fotbalu," říká náměstek Roman Zarzycký.

1

Turnaj PLZEŇ CITY CUP 2020 o pohár Plzeňského kraje se odehraje přímo v centru na náměstí Republiky od 12. do 14. června. Záštitu nad touto událostí převzal první náměstek primátora Roman Zarzycký. 

V unikátní fotbalové aréně s umělým trávníkem o rozměrech 20 x 13 metrů změří síly nejen mládežnické naděje Plzeňského kraje, ale i legendy českého fotbalu. Na turnaji se předvede stará garda Viktorky Plzeň nebo tým bývalých českých profesionálních fotbalových reprezentantů a internacionálů nad 35 let, kteří jsou členy asociace CFPA (Czech Former Football Players Association).

Protože se jedná o akci s nejširším záběrem fotbalových aktivit u nás, nebude chybět exhibice nové bezkontaktní odnože fotbalu s názvem "teqball", kterou využívají v rámci tréninku profesionální hráči v nejprestižnějších světových fotbalových klubech jako je Real Madrid, Barcelona, Manchester United a mnoho dalších v čele s ambasadorem teqballu brazilskou hvězdou Ronaldinhem. Tuto techniku k tréninku nově využívá i FC Viktoria Plzeň.

Diváci se mohou těšit i na nejlepší české free-stylery, kteří se pravidelně účastní klání po celém světě. Tento sport je typický svou hravou formou nadhazování si míče na jedné noze. Hravé však neznamená jednoduché. Zajímavostí je, že profesionální hráči freestyle fotbalu musí pro svůj výkon na světové úrovni trénovat několikanásobně více, než hráči klasického fotbalu.

Další disciplínou, která bude k vidění, je "walking footbal" neboli fotbal v chůzi, což je speciálně upravená forma kopané, určená především starším lidem, aby si i oni mohli udržet aktivní životní styl. Pro fanynky bude připraven také dámský fotbal.

Aréna na náměstí Republiky však nebude patřit jen fotbalistům, svůj turnaj zde odehrají i florbalisté. Do této prestižní akce se může zapojit i veřejnost, příležitost zahrát si na tomto hřišti dostanou zaměstnanci společností z Plzeňského kraje v rámci firemních turnajů. Zájemci o účast ale musí předem kontaktovat organizátory turnaje a domluvit se na podmínkách a požadavcích pro sestavení fotbalového týmu. Kromě jiného je zde možnost si vyzkoušet zápas jeden na jednoho ve speciální malé fotbalové kleci. Podrobné informace jsou k dispozici zde.

V neděli 14. června od 17 hodin hned po vyhlášení výsledků turnajů si mohou zájemci na velkoplošné obrazovce přímo na náměstí Republiky vychutnat přímý přenos prvoligového zápasu Viktorie Plzeň na hřišti Sigmy Olomouc. Turnaj bude zároveň upoutávkou na blížící se Sportmanii Plzeň 2020. Více jsme psali zde

FOTO: archiv

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24