QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský biskup požehnal pacientům fakultní nemocnice

08.02.2019 19:49

Biskup Tomáš Holub navštívil nemocnici u příležitosti Světového dne nemocných. Pozdravil zaměstnance a požehnal pacientům.

Biskup ve FN- FN

Světový den nemocných si připomínáme každoročně 11. února. U této příležitosti navštívil biskup plzeňský Tomáš Holub fakultní nemocnici. Pozdravil zaměstnance a požehnal nemocným i novorozencům na neonatologickém oddělení.

"Aby se zdravotníci mohli starat o nemocné, potřebují profesionalitu a něhu. Něhu dostáváme zadarmo, jako součást daru života, zadarmo ji i dávejme. Aby se lidé uzdravili, potřebují psychickou pohodu a víru, že se uzdraví, že je ještě někdo potřebuje. Velmi děkuji všem zaměstnancům fakultní nemocnice, kteří kombinují profesionalitu a něhu, za jejich oddanou práci. Něha vychází z vašich otevřených srdcí, dáváte to, co sami získáváte. Modlím se za vás všechny i za nemocné," uvedl biskup.

Světový den nemocných byl vyhlášen v roce 1993 papežem Janem Pavlem II. jako projev solidarity s nemocnými. Letos si jej připomínáme s mottem: "Zadarmo jste dostali, zadarmo dávejte."

 

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24