QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňským seniorům pomůže s registrací na očkování Call centrum

14.01.2021 13:17

Plzeň ve spolupráci s Mezigeneračním a dobrovolnickým centrem TOTEM, z. s připravila vlastní systém, jímž chce pomáhat s registrací na očkování proti covid-19.

IMG_4866

Pomoc je určená především pro seniory nad 75 let a v případě potřeby i hendikepovaným osobám, kteří žijí osamoceně a nemohou využít například pomoc rodiny. "Proto město, na jehož území žije zhruba 9000 občanů starších 75 let, zřídilo Call centrum. V něm budou pracovníci a dobrovolníci na telefonech připraveni spolu s volajícím seniorem vyplnit registrační formulář," mluvčí Magistrátu města Plzně Eva Barborková s tím, že pokud senior nezvládne vyplnění formuláře s asistencí přes telefon, dojde za ním po dohodě dobrovolník přímo domů. Senioři budou mít k dospozici také několik pracovišť, do nichž mohou přijít osobně a tam se k očkování zaregistrovat.

Call centrum Plzeň spustí v průběhu příštího týdne, o telefonním čísle Vás budeme informovat v nejbližších dnech. "Bude fungovat jako telefonní ústředna až s pěti přístroji dle potřeby a aktuálního zájmu, na nichž budou proškolení pracovníci a dobrovolníci přijímat a vyřizovat hovory seniorů,“ uvedl David Šlouf, radní města Plzně, který vznik call centra a celého systému za město spolu s TOTEMem připravil. Lidé mohou telefonovat každý den od pondělí do pátku, v čase od 9 do 15 hodin.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24