QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po pohřešovaném muži pátrala víc jak stovka policistů! Našli ho při sbírání hub

19.09.2019 9:47

Obří pátrací akce, do které se zapojily desítky policistů, hasičů i strážců národního parku, probíhala od úterý na Sušicku. Mladý muž chtěl údajně skoncovat se životem. Našli ho, jak sbírá houby.

cviceni11

Policie vyhlásila celostátní pátrání po 36letém muži z Klatovska v úterý odpoledne po tom, co se na ni obrátila jeho kamarádka. Muž jí měl sdělit, že chce spáchat sebevraždu.

"Policisté dne 17. září 2019 v 12:45 hodin přijali oznámení mladé ženy, že její kamarád jí telefonicky oznámil, že má nezvladatelné osobní problémy a chce ukončit svůj život. V okolí Sušice ihed začalo několik policejních hlídek pátrat po čtyřiatřicetiletém muži, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Telefon měl nedostupný," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Po několika hodinách se pohřešovaný muž kriminalistům ozval. Napsal SMS zprávu, že je v pohodě, že se rozhodl udělat si pár dní výlet do lesa a vyčistit si hlavu. "Další hovory kriminalistů však odmítl. Policisté po něm stále pátrali. Nalezli jeho vozidlo v obci Vracov. Na místo byli povoláni i psovodi se svými služebními psy. Do pozdních nočních hodin policisté po pohřešovaném stále pátrali a v pátrání pak pokračovali následující den v ranních hodinách. Ráno byli do akce povoláni opět psovodi, policisté na čtyřkolkách a také vrtulník," pokračuje policejní mluvčí.

Po několika dalších hodinách se policistům přece jen muže podařilo najít. Byl nalezen hlídkou sušických policistů při sběru hub u odbočky na Humpolec mezi Albrechticemi a Ostružnem. Na první pohled byl v pořádku, přesto byl převezen do nemocnice na vyšetření.

Vzhledem k obavám o mužův život byly pátrací manévry skutečně mimořádně rozsáhlé. "Do pátrací akce bylo zapojeno více než sto policistů, dále také hasiči a strážci Národního parku Šumava," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24