Po skokovém víkendovém oteplení půjdou teploty zase dolů

07.02.2019 8:03

Nadcházející víkend bude v regionu ve znamení skokového oteplení. V neděli naměříme někde až 12 stupňů. V příštím týdnu ale teploty postupně opět spadnou.

zima QAP-FOTO (19)

Ve čtvrtek bude zpočátku i jasno nebo polojasno, postupně bude ale od západu přibývat oblačnost a dorazí také déšť nebo smíšené srážky. Od vyšších poloh bude sněžit. Teploty se vyšplhají mezi -1 až +3 stupně.

V pátek nás čeká oblačno až zataženo, zpočátku místy déšť se sněhem, který bude i mrznoucí. ve vyšších polohách by mělo znovu sněžit. Během dne budou srážky i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +1 až -3 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 2 až 6.

Sobota bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, přechodně by mělo být i polojasno. Od západu se bude vyskytovat slabý déšť, na horách sněžení. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den 4 až 8 stupňů. 

Ještě větší oteplení přijde v neděli. K oblačné obloze s deštěm nebo mrholením se přidají odpoledne teploty mezi 6 a 10 stupni, někde až okolo 12. V noci spadnou teploty mezi 4 stupně až 0.

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami, které budou i sněhové. Noční teploty budou mezi 4 stupni až 0, denní mezi 2 až 6.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Proměnlivá oblačnost, zpočátku na většině území, postupně jen místy sněhové přeháňky, četnější na horách. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, v závěru období při vyjasnění a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +2 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24