Počty covid pozitivních v kraji stoupají, děti se možná dočkají delších prázdnin

21.10.2021 19:06

Vláda projednává další a další opatření, jak zamezit šíření nemoci covid-19. Po klidném létě tak opět nastává období různých omezení. Přijde zase lockdown?

b

Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje hlásí rapidní nárůst počtu pozitivně testovaných osob. Ještě na začátku října se počty potvrzených infekcí v rámci kraje pohybovaly kolem padesáti osob za jeden den. Od poloviny měsíce však hygienici hlásí více jak 100 nakažených osob za den, v posledních dnech dokonce více jak 200 osob s pozitivním testem na koronavirus za den.

V návaznosti na doporučení hlavní hygieničky a s ohledem na epidemickou situaci v regionu doporučuje Plzeňský kraj svým školám a školským zařízením, aby ředitelé zvážili možnost využití ředitelského volna na první dva dny v příštím týdnu a spojili je s podzimními prázdninami. Rozhodnutí samotné je na ředitelích škol. "Plzeňský kraj v návaznosti na doporučení hlavní hygieničky a po projednání s ředitelem Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje oslovil dopisem ředitele krajských škol, aby na základě situace v konkrétním zařízení a dle aktuálních počtů nakažených zvážili možnost ředitelského volna v pondělí 25. 10. a úterý 26. 10. 2021. Tím by prodloužili žákům prázdniny a umožnili zklidnění situace ve své škole a zároveň zabránili potencionálnímu šíření nákazy mezi žáky," uvedla mluvčí Krajského úřadu Plzeňského kraje Eva Mertlová.

V současné době je potvrzené, že prodloužené podzimní prázdniny budou mít žáci 25. ZŠ Chválenická v Plzni, děti navštěvující Novou školu v Domažlicích a také studenti střední školy v následujících městech: Horažďovice, Oselce, Sušice a Stříbro.

S koronavirem bojují i ve školských zařízeních. V minulém týdnu bylo zasaženo celkem 34 zařízení. Počet pozitivních osob z těchto zařízení ve stejném týdnu je 87, z toho je 71 dětí.

Foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24