Pod Chlumem opět přibyly pytlomaty. Lidé se tak mohou připojit k jarním úklidům

28.03.2022 11:29

Městský obvod Plzeň 4 opět rozmístil pytlomaty na stezky pod vrchem Chlum. Pytlomaty jsou jednou z možností, jak se veřejnost na Čtyřce může zapojit do jarních dobrovolných úklidů.

TZ - Pytlomaty na Čtyřce 1

Rozmístěním pytlomatů reagujeme na velký zájem ze strany veřejnosti i organizací v našem obvodu, jež se na jaře chtějí zapojit do iniciativy Ukliďme Česko. S ohledem na to, že loni se pytlomaty setkaly s velkým úspěchem, jsme se je rozhodli rozmístit v našem obvodu i letos. Jednotlivé iniciativy podporujeme jak materiálně, tedy poskytnutím úklidových pomůcek, tak následným zajištěním svozu odpadu po ukončení úklidové akce,“ říká starosta městského obvodu Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Pytlomat je místo, kde si lidé mohou zdarma odebrat pytle a ochranné rukavice a během procházky zbavit přírody nechtěných odpadků. Nasbíraný odpad pak odloží zpět do pytlomatu, odkud už jeho svoz zajistí úklidová četa městského obvodu Plzeň 4, která stav pytlomatů monitoruje.

„Pytlomaty jsme se rozhodli umístit pod Chlum, a to konkrétně ke kapličce u Zábělské ulice a u Ejpovického železničního tunelu, kde se osvědčily už v loňském roce. Budeme moc rádi, když lidé pytlomaty opět využijí. Všem, kterým záleží na čistém životním prostředí a nebojí se do úklidu aktivně zapojit, patří zasloužené poděkování,“ dodává místostarosta obvodu Zdeněk Mádr.

Mezi úklidové akce, které na Čtyřce proběhnou, patří například úklid Špitálského lesa, který na 2. dubna od 9. hodin plánuje TOTEM Doubravka. Na jarní úklid se chystá také 14. základní škola v Zábělské ulici.

Pytlomaty zavedl také centrální plzeňský obvod (více jsme psali ZDE).

 

foto: Umo4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24