QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Polévky provoní nádvoří pivovaru, už potřinácté se bude konat festival

14.09.2021 7:36

Festival polévky se uskuteční už potřinácté v Plzni. Polévky se budou vařit ve 40litrových kotlích. Návštěvníci budou moci ochutnat nejen českou klasiku, ale i exotické polévky.

DSC_1256

Festival polévky se koná v neděli 19. září od 11.00 do 17.00 hodin v areálu Plzeňského Prazdroje.

„Festival polévky se koná v Plzni už potřinácté a pořád je o něj obrovský zájem jak ze strany kuchařů, tak ze strany návštěvníků. Poslední dva ročníky jsme kvůli nepříznivé pandemické situaci museli zrušit, o to víc se na ten letošní těšíme,“ říká Matěj Halaš, jeden z organizátorů festivalu.

K ochutnání budou polévky ze všech koutů světa – od asijských přes středomořské až po africké. Vařit se budou podzimní dýňová polévka, ruský boršč, francouzská cibulačka a bujabéza, asijské pho, finská lososová polévka nebo třeba i zabijačková a dršťková polévka. Nebudou chybět ani vegetariánské a veganské polévky. Festivalu se zúčastní plzeňské restaurace a bistra.

Vařit se bude ve 40litrových kotlích dovezených až z Maďarska. To začne v 9.00 hodin, o dvě hodiny později se polévky budou servírovat. Standardní velikost porce je 300 ml. Všechny polévky jsou navíc soutěžní, a tak návštěvníci mohou v neděli 19. září hlasovat o tu nejlepší. 

ilustrační foto Milan Svoboda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24