QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie uklidňuje rodiče. V Tachově se nejednalo o únos školaček

08.11.2019 18:30

Na tachovské policisty se obrátili rodiče chlapce, který viděl, jak neznámý muž láká tři děvčata do auta. Informace se začala ihned šířit mezi rodiči na sociálních sítích. 

3

Rodiče dětí v Tachově vyděsila událost, o které se dozvěděli prostřednictvím sociálních sítí. Místní policisté přijali oznámení rodičů nezletilého chlapce, ten údajně viděl na autobusovém nádraží muže, který lákal tři děvčata do svého auta.

Policisté se začali událostí ihned zabývat a ukázalo se, že vše bylo jinak.

"Jednání neznámého muže, kterého byl malý chlapec svědkem, nebylo směřováno k dívkám čekajícím na autobus, nýbrž k jeho bývalé partnerce, která se na autobusové zastávce také nacházela,“ vysvětluje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Informace o muži, která láká děti do auta, se ale už začala šířit na sociálních sítích. „Policisté by v tomto případě chtěli uklidnit rodiče dětí  a celou věc uvést na pravou míru. Rodičům chlapce poděkovat za to, že informaci nebrali na lehkou váhu, nebyli lhostejní a s důvěrou se obrátili na policisty. Ne vždy se může jednat o takové nedorozumění a mylné pochopení dané situace. Zároveň policisté rodičům radí, aby své děti informovali o možných rizicích spojených s komunikací dětí s neznámými osobami a připomněli jim obecné základy bezpečného chování,“ uzavírá Dagmar Jiroušková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24