QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté dopadli podvodníka! Dva měsíce byl postrachem prodavačů

31.07.2019 12:13

Obchody v regionu si mohou oddechnout! Na podvodníka, který z prodavačů lákal peníze, spadla klec. Šejdíř byl odhalen díky pohotové prodavačce a pečlivé práci domažlických policistů.

Podvodník už od důvěřivých zaměstnanců obchodů peníze lákat nebude! Policisté odhalili totožnost muže, který v šesti případech vylákal či se pokusil vylákat z prodavačů finanční hotovost.

"Policisté Domažlicka a Klatovska během uplynulých dvou měsíců přijímali oznámení prodavačů různých obchodů, že je neznámý pachatel podvedl a vylákal z nich finanční hotovost či se je pokusil podvést," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. O případech jsme informovali ve článku zde.

K prvnímu případu došlo v Klatovech. Koncem května ve dvou obchodech přesvědčil prodavačky, že telefonuje s jejich vedoucím a že domlouvá předání peněz na lístky na hokejové utkání. Z každé vylákal částku 4 800 korun. "V polovině června opět v Klatovech oslovil prodavačku s tím, že je kamarád majitele obchodu a že mu má vydat částku na opravu vozidla. Žena však požadovala předložení osobních dokladů a fakturu za provedenou práci, a tak podvodník odešel s prázdnou. Tentýž den oslovil prodavačku v prodejně v Nýrsku se stejnou legendou. V tomto případě mu žena částku 5 tisíc korun vydala. O pár hodin později oslovil prodavačku tentokrát v Domažlicích. Zeptal se, zda je přítomna vedoucí. Prodavačka odpověděla, že není, a nato neznámý začal předstírat, že její vedoucí telefonuje. Požadoval vyplatit částku 14 800 korun na náhradní díly vozidla. Při telefonickém hovoru mu to "vedoucí odsouhlasila" a prodavačka mu tedy finanční hotovost vyplatila," pokračovala ve výčtu případů Dagmar Brožová s tím, že červenci pak podvodník operoval opět v Domažlicích. Z prodavačky vylákal 14 200 korun, neboť se prý zná s majitelkou obchodu a opravuje jí auto.

V souvislosti s těmito případy apelovali domažličtí policisté na obchodníky a pracovníky obchodů na náměstí a jeho okolí, aby byli obezřetní v případě, že jejich obchod navštíví neznámá osoba a bude požadovat vydání peněz. Policisté upozorňovali, aby si osobně prověřili, zda tvrzení o vyplacení peněz je pravdivé a aby nevypláceli finanční hotovost neznámým osobám.

Díky informovanosti došlo k dopadení pachatele. "Prodavačka, ze které se podvodník pokusil vylákat částku 14 200 korun na náhradní díly auta, již byla poučena a neznámému muži nic nedala. Kontaktovala po odchodu muže z prodejny policisty, uvedla jim jeho popis a policisté obvodního oddělení ihned vyjeli po pachateli pátrat. Osobu odpovídající popisu spatřili v ulici Boženy Němcové. Muže zadrželi," sdělila policejní mluvčí.

"Kriminalisté zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Tachovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího trestného činu podvod spáchaného dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. Obviněný je stíhán na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," dodala Dagmar Brožová.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24