QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté jsou v pohotovosti, dohlíží na demonstranty v centru Plzně

16.01.2022 16:25     16.01.2022 17:06

V neděli 16. ledna odpoledne probíhají v Plzni protesty proti vládním opatřením souvisejících s pandemií covid-19. V centru města jsou v pohotovosti policisté a také členové antikonfliktního týmu.

namesti demonstrace
namesti demonstracedemonstranti 3demonstrace7demonstranti 6demonstrantidemonstranti 2demo78

Demonstranti se sešli nejprve na náměstí Republiky. Poté vyrazili i s transparenty na pochod ulicemi centra města k náměstí Tomáše Garrigue Masaryka a zpět na náměstí Republiky. Na transparentech mají hesla typu "Neberte nám svobodu", Ne očkování", křičí  "Tečka je léčka", "Máme toho dost" apod.


Na celý průběh demonstrace dohlíží policie. "Policisté dohlížejí v rámci bezpečnostního opatření na průběh shromáždění občanů v Plzni na náměstí. K dispozici máme dostatečný počet sil a prostředků k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu, či eliminaci rizik spojených s vyšší koncentraci osob," upřesnila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

V centru města je i antikonfliktní tým. "Na místě jsou i členové antikonfliktního týmu. Do této chvíle jsme nezaznamenali žádne excesy či agresivní jednání v souvislosti se shromážděním," sdělila mluvčí policie.

Protestní akce měla oficiální název Probudíme Plzeň? A podle organizátorů se konala na protest proti nezákonným opatřením, povinnému očkování, segregaci a diskriminaci občanů. Oficiálně byla ukončena v 17 hodin opět na náměstí Republiky, kam se demonstranti vrátili po pochodu městem.

demonstranti

foto: PČR, kamery Raptor-TV.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24