Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Poslední tečka za Světovarem! Plzeň nedostala dotaci

17.12.2014 12:10

Projekt rozsáhlé rekonstrukce Světovaru v Plzni je definitivně odpískaný. Plzeň nakonec neodstala ani dotace, o které žádala. Už v minulém týdnu projekt zastavila. Peníze z dotací půjdou na silnice!

Demoliční práce v areálu Světovaru skončí během léta.

Slavná přestavba areálu Světovaru v Plzni zatím končí opravdu neslavně. Po tom, co v minulém týdnu vedení města rozhodlo definitivně o zakonzervování areálu, teď ROP odmítl dotace na projekty 4x4 Cultural Factory a Archiv města Plzně. Město by prý dotace už ani nepřijalo.

Dalo by se říct, že symbolicky "poslední ránu" projektu přestavby Světovaru v Plzni udělala Regionální rada Jihozápad. Vedení Plzně už v minulém týdnu rozhodlo o zakonzerování areálu a ukončení snahy o kulturní fabriku. Teď ROP rozhodl o tom, že město dotace ve výši víc jak 100 milionů nedostane.

"Regionální rada Jihozápad přistoupila k odebrání finančních prostředků ve výši celkem 113 756 797 korun z několika velmi závažných důvodů, a to zejména proto, že ze strany statutárního města Plzně nedocházelo k čerpání finančních prostředků, které byly do Integrovaného plánu rozvoje měst alokovány a seznam projektů IPRM města Plzně neobsahoval žádné jiné náhradní projekty, které by mohly být případně financovány. Nejdůležitějším faktem ale bylo, že strany města Plzeň nedošlo k přijetí žádného nápravného opatření, přestože k tomu bylo několikrát vyzýváno“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady Jihozápad Michaela Šímová.

Podrobnosti k zastavení projektu Světovar najdete v článku Projekt obnovy Světovaru dočasně končí! Na dva roky se zakonzervuje.

Víc jak 100 milionů se přesune na důležité projekty na silnicích!

Teď se bude jednat o tom, kam víc jak 100 milionů, které měl spolknout areál na Světovaru, půjdou. "Dotaci, kterou jsme nyní projektům Světovaru odebrali, použijeme na realizaci dalších klíčových projektů v Jihočeském a Plzeňském kraji.  Finanční prostředky poputují do rozvoje místních komunikací, na které je zaměřena poslední 35. výzva “ uvedl předseda Regionální rady Jihozápad Ivo Grüner.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte