Požár "skleněného pekla" na Rokycanské! Hasiči museli budovu evakuovat - FOTKY

05.06.2019 8:55     05.06.2019 12:29

Hasiči i záchranáři museli ve středu ráno vyjíždět k požáru v budově "Carimex" na Rokycanské v Plzni. V péči záchranky skončily čtyři osoby. Příčiny požáru jsou v šetření.

1
123

K nechvalně proslulé budově na křižovatce Jateční a Rokycanské v Plzni museli ve středu ráno vyjíždět hasiči, záchranáři i policie. Objekt musel být kvůli požáru evakuován.

"Jde o požár ve výtahové šachtě. Provádíme evakuaci. Stále probíhá vyklízení výtahové šachty. Zatím bylo evakuováno 19 osob," potvrdil v průběhu zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Posádky na místo vyslala také záchranná služba. "Prozatím máme jen dvě osoby lehce nadýchané kouřem," doplnila Andrea Divišová z krajské záchranky ve chvíli, kdy záchranáři dorazili na místo. Nakonec v péči záchranky skončily čtyři osoby, tři nicméně odmítli ošetření.

"Na místě jsou hlídky Policie ČR. Příčina požáru je v šetření," dodala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Zásah byl ukončený až kolem čtvrt na jednu odpoledne. Na místě do té doby zasahovalo sedm hasičských jednotek. "Hasiči zasahovali v dýchací technice. Aby vůbec bylo možné odpad žádně uhasit, musel být na místo povolán nakladač ze stanice Košutka, který odpad vyvezl před budovu, kde ho hasiči prolévali," doplnil po skončení zásahu mluvčí krajských hasičů.

Kauza černé stavby na Rokycanské se v Plzni řeší už řadu let. V závěru loňského roku přišlo město s dobrou zprávou. Odvolací soud zamítl žalobu majitele Davida Housera, aby získal pozemky, které jsou pod objektem a jsou v majetku města. Podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24