Pozemní hokej: Litice hostily pražské Bohemians

28.03.2022 9:11

V plzeňských Liticích se sehrály dvě přípravná utkání extraligových týmů pozemních hokejistů plzeňských Litic a pražských Bohemians. Jak si domácí vedli, sdělil trenér Tomáš Levý.

Ilustrační foto_P. Růžek - TJ Plzeň Litice

V rámci herního kempu pražského týmu Bohemians v plzeňských Liticích byly sehrány dvě přátelská utkání mezi oběma celky. Herní kemp sloužil hostujícímu týmu jako příprava na druhou nejvyšší soutěž v evropských pohárech a domácímu týmu na jarní část soutěže. „Na výkon pražského týmu měla vliv určitě i únava z náročných tréninků, domácí tým naopak v přípravě vyzkoušel širší kádr týmu doplněný nadějnými dorostenci,“ uvedl trenér Litic Tomáš Levý.

Plzeň Litice - Bohemians Praha 6:2 (2:2)

„Po prvním poločase, který byl pro oba týmy seznamovací, jak se soupeřem, tak i s vlastní hrou, získávali domácí postupně větší a větší herní pohodu, kterou přetavili do gólového vyjádření,“ popsal první zápas Tomáš Levý.

Plzeň Litice - Bohemians Praha 2:2 (1:1)

„V druhém utkání již částečná lehkost prvního duelu byla tatam, oba celky se trápily v přesnosti a plynulosti hry, což mělo vliv na celkový dojem z utkání. Nicméně oba duely splnily svůj účel z pohledu vstupu do sezóny a přípravy na ní,“ řekl Tomáš Levý.

Nejvyšší soutěž pozemních hokejistů začne o víkendu 2. až 3. dubna, plzeňský celek hraje v sobotu na půdě hradecké Slavie, v neděli se paradoxně utkají oba celky znovu v klasickém ligovém duelu.

 

foto: ilustrační (Petr Růžek - TJ Plzeň Litice)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24