Pozor na přehřátí! V kraji platí výstraha kvůli vysokým teplotám!

24.06.2019 12:56

Český hydrometeorologický ústav vydal oficiální výstrahu kvůli vysokým teplotám. Ty v Plzeňském kraji udeří zejména v úterý a ve středu. Hrozí přehřátí i dehydratace!

Bolevák 2_srpna 2014_QAP FOTO (10)

Kvůli očekávaným tropickým teplotám vydal v pondělí oficiální výstrahu Český hydrometeorologický ústav. Varování se týká úterý a středy.

Pro úterý platí od poledne výstraha kvůli vysokým teplotám. Ty by se měly dostat až ke 34 stupňů. Na středu je varování ještě důraznější, podle meteorologů nás budou trápit velmi vysoké teploty až okolo 37 stupňů. Výstraha platí až do středeční 21. hodiny.

Takto vysoké teploty mohou způsobit dokonce až kolapsy nebo dehydrataci. "Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci. Věnovat zvýšenou pozornost malým dětem, starším a nemocným občanům," upozorňuje ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24