Práce na čtyřproudovce za Vysokou pokračují dle plánu, potvrdilo ŘSD - FOTKY

19.04.2021 13:29

Práce na nové čtyřproudové silnici mezi Vysokou a Přešticemi, při které vznikne i obchvat Horní Lukavice, jsou v plném proudu. V současné době probíhají stavební práce v rámci první etapy.

obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (13)
obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (13)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (21)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (10)obchvat lukaviceobchvat _vysoka_lukavice foto QAP (3)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (2)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (4)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (5)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (12)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (6)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (7)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (23)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (9)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (8)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (11)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (1)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (14)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (15)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (16)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (17)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (19)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (20)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (18)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (22)obchvat _vysoka_lukavice foto QAP (24)

Stavba tzv. přeložky silnice I/27 Šlovice – Přeštice pokračuje, zatím probíhají práce v rámci první stavební etapy. Stavba je realizována za plného obousměrného silničního provozu, celkem je rozdělena do čtyř etap. Jejich součástí je střídající se využití stávající silnice a zároveň nově vybudované provizorní komunikace.

"V současné době probíhá realizace přeložky inženýrských sítí. Současně probíhají práce na několika mostních objektech, převážně na budování základů jednotlivých objektů. Na hlavní trase budoucí komunikace probíhají zemní práce na odkopu zářezu u jednoho z nadjezdů," řekl QAPu Adam Koloušek z tiskového oddělení Ředitelství silnic a dálnic ČR s tím, že nyní jsou veškeré práce prováděny bez omezení. 

"V dohledné době žádné omezení pro řidiče neplánujeme. Hlavní stavební práce probíhají v rámci staveniště mimo komunikace," upřesnil Koloušek.

Celá stavba prozatím probíhá dle plánu a ukončení je plánováno na rok 2024. "Termín uvedení do provozu je stále plánovaný na březen 2024 a termín dokončení je i nadále stanoven na září 2024. Bohužel i na této stavbě do dodávek materiálu a nástupu subdodavatelů vstupuje nouzový stav a situace kolem covid-19, takže těžko předjímat, zda i tyto skutečnosti nebudou mít ve výsledku dopad na konečný termín. Zatím nechceme nic predikovat, ale snažíme se držet původního termínu," dodává Adam Koloušek.

Stavba pokračuje už i kolem Horní Lukavice a také přímo za obcí. Právě za Horní lukavicí se nová silnice napojí na stávající hlavní tah. "Sjezd na Horní Lukavici je řešen pomocí mimoúrovňové křižovatky s dvěma kruhovými objezdy. Ty zajišťují propojení přeložky a stávajících silnic. Zhruba 400 metrů za mimoúrovňovou křižovatkou stavba přeložky končí a dvoupruhem se napojuje na stávající komunikaci I/27," dodává Koloušek. Kde přesně se silnice napojí se můžete podívat ve fotogalerii.

FOTO: QAP.cz
VIDEO: ŘSD

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24