Práce na mostě spojujícím Litice s Valchou pokračují podle plánu – FOTKY

02.07.2020 9:58

V březnu odstartovala kompletní oprava mostu, který je důležitou spojkou pro obyvatele Lhoty a Valchy mířící směrem na Litice a naopak. Most už dostal novou nosnou konstrukci.

4
4251235678

"Po opravě krajních i středních pilířů proběhla ve dnech 17. a 18. června montáž nosné konstrukce mostovky z předpjatých železobetonových nosníků. Zároveň v průběhu jarních měsíců proběhla sanace vozovky předpolí a provedení násypů a stabilizačních vrstev pro budoucí chodníky po obou stranách mostu,“ sděluje Jaromír Janoušek z Úseku dopravního inženýrství Správy veřejného statku města Plzně. 

V červenci budou stavbaři pracovat na mostovce. "Budou  probíhat práce na mostovce včetně betonáže a vytvoření konzoly, bude mimo jiné pokračováno na sanaci křídel opěrných pilířů, izolaci, konstrukčních vrstvách vozovky a chodníku a převedení kabelů. Od počátku září se přikročí k sanaci spodní stavby mostu,“ dodává Jaromír Janoušek.

Vše by mělo být hotovo v plánovaném termínu na konci října. Do té doby musí řidiči využívat objízdnou trasu. Více jsme psali zde

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24