QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Práce v okolí bývalé konečné tramvaje na Borech uzavřou část Klatovské

11.12.2019 12:29

S uzavírkou ve směru do Litic a do ulice U Borského parku musí řidiči na Klatovské třídě v Plzni počítat od 15. prosince do 16. února. Objížďka povede po novém kruhovém objezdu.

10

Už v pondělí 16. prosince se první cestující svezou po nové tramvajové trati na Borská pole v Plzni. Její zprovoznění si vyžádá dopravní omezení na Klatovské třídě ve směru z centra města, které odstartuje v neděli 15. prosince a potrvá do 16. února příštího roku.

Uzavírka poblíž bývalé konečné tramvaje číslo 4 se týká  řidičů mířících z centra do Litic a do ulice U Borského parku.

"Pokud řidiči pojedou z centra Plzně po Klatovské třídě rovně na Litice nebo doleva do ulice U Borského parku, budou muset odbočit do Kaplířovy ulice a otočit se na novém kruhovém objezdu v Kaplířově ulici. Pak mohou pokračovat ve své trase,“ popisuje objížďku mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků René Vávro.

Z Klatovské třídy také zmizí mobilní kolejový přejezd, po kterém jezdily tramvaje během stavby nové trati. „Současný mobilní kolejový přejezd neboli kolejová spojka pro tramvajovou dopravu, takzvaný Kaliforňan, se bude odstraňovat ze dne 15. na 16. prosince, kdy tímto dojde ke spuštění provozu tramvají na trati,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Více o zahájení provozu tramvajové trati na Borská pole jsme psali zde.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24