Prázdninové opravy škol a školek v Plzni jsou v plném proudu

05.08.2020 14:30

K největším akcím patří zahájení prací na nástavbě školy v Brojově ulici. Rozsáhlou přístavbu budují stavbaři i v mateřské škole v Mandlově ulici.

3

Miliony korun dá Plzeň na opravy tělocvičen, hřišť, oken nebo výtahů v řadě dalších objektů.             

"Město provádí nejen stavební úpravy, ale dbá také na údržbu techniky, do jejíž modernizace investovalo v posledních letech ze svého rozpočtu a evropských dotací desítky milionů korun. Díky tomu jsou plzeňské školy z hlediska vnitřní datové konektivity, která je důležitá například pro funkčnost výukových programů, na špičce v České republice,“ uvedl primátor Martin Baxa.

"K aktuálně největším stavebním investicím na plzeňských školách patří nástavba čtvrtého patra na 20. ZŠ v Brojově ulici. V přistavěném podlaží vznikne sedm nových odborných učeben, kabinety pro učitele a sociální zařízení. Náklady jsou vyčísleny na 47 milionů korun,“ přiblížila radní pro oblast školství Lucie Kantorová. Dostavba bude probíhat po celý příští školní rok a prázdniny.      

K dalším větším opravám patří například výměna stropů napadených dřevokaznou houbou v odloučeném pracovišti 26. ZŠ v Liticích za přibližně 6,5 milionu korun nebo opravy tělocvičny na 4. ZŠ v Kralovické ulici, kde se měnily výplně oken v celé jedné její stěně, za přibližně 1,2 milionu korun. Na 21. ZŠ na Slovanské aleji bude instalován nový výtah ze školní kuchyně do školní výdejny za 1,1 milionu korun.

Na 7. MŠ a ZŠ v Brněnské ulici se opravuje nevyhovující povrch hřiště za jeden milion korun, za 1,6 milionu korun se rekonstruuje hřiště na Benešově ZŠ a MŠ v Doudlevecké ulici.

Město také zajišťuje ve školách technickou údržbu prostřednictvím Správy informačních technologií města Plzně. "Na základních školách probíhá výměna zhruba 300 LCD monitorů a čistění výpočetní techniky,“ doplnil Bohuslav Horais, ředitel úseku Podpora uživatelů Správy informačních technologií města Plzně.

Začalo se rovněž s přístavbou 55. MŠ v Mandlově ulici. Městský obvod Plzeň 3 tak zareagoval na situaci v jeho jižní části, kde je nedostatek míst ve školkách. Přístavba vznikne mezi pavilony, čímž dojde k jejich propojení. Její součástí bude tělocvična, v prvním patře pak dvě samostatné třídy. Přistavěný pavilon má mít zelenou střechu. Náklady dosáhnou 34 milionů korun.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24