Předkolo Ligy mistrů je tady! Pro postup uděláme maximum, slibují viktoriáni

25.08.2020 20:23

Fotbalisté Viktorky Plzeň odehrají už ve středu 26. srpna duel druhého předkola Ligy mistrů za zavřenými dveřmi na hřišti nizozemského Alkmaaaru. Podívejte se na FOTKY z tréninku.

11
11123456789101213141516

"Všichni se na předkolo Ligy mistrů moc těšíme. Je pro nás obrovská výzva uspět, uděláme pro to maximum,“ slibuje Jakub Brabec. "Víme, o co hrajeme. Věřím, že jsme na kvalifikaci o Ligu mistrů kvalitně připraveni,“ doplňuje trenér Adrian Guľa.

Pro 45letého kouče půjde vůbec o první evropské utkání na střídačce Viktorky. "Každý zápas na lavičce Plzně je pro mě velký a důležitý. Ten pocit, když jdete hrát pod hlavičkou Ligy mistrů, je samozřejmě trochu jiný, ale hlava jde na maximum vždycky. Jde o věci, které se snažím dělat dlouhodobě,“ říká slovenský kormidelník FCVP.

První překážkou v boji o postup do skupiny Ligy mistrů je AZ Alkmaar. "Víme o tom, že mají mladý a rychlostně dobře vybavený tým. Více jim budou vyhovovat brejky a rychlý přechod do útoku. Při našem útočení budeme muset být opatrní a myslet na to,“ přemýšlí Jakub Brabec.

"Alkmaar preferuje hru přes křídelní prostory. To jsou detaily, které chceme, aby věděli i naši hráči, kudy chodí nejvíce finálních přihrávek a takové informace,“ prozrazuje Adrian Guľa. "Jsou klasickým nizozemským týmem – rádi hrají na balonu. Neradi chodí do soubojů, takže bychom měli být agresivní a velmi soustředění. Chceme hrát náš fotbal a nenechat je hrát ten jejich,“ dodává Jean-David Beauguel.

Západočeši jsou na středeční duel obrovsky namotivovaní. „Víme, jak je zítřejší zápas důležitý pro celý klub, fanoušky i město a jak důležité je pro Viktorku být zpátky v evropské soutěži. Víme, co pro to udělat,“ nabádá JDB, jenž dal právě proti AZ v dresu Waalwijku svůj první gól v Eredivisie. „Myslím si, že jsme výborně připraveni. Na tenhle den D se chystáme od konce minulé sezony a uděláme vše pro to, abychom postoupili dál,“ dává své slovo Ondřej Mihálik.

Utkání se kvůli současným opatřením UEFA odehraje za zavřenými dveřmi. "Výhoda domácího prostředí může být i bez diváků. Znají to tu, nemuseli cestovat a připravují se ve svých klimatických podmínkách,“ tuší Jakub Brabec. "Liga mistrů je specifický zápas i bez fanoušků,“ myslí si Ondřej "Pišta" Mihálik, který to jako bývalý hráč AZ na AFAS Stadium moc dobře zná.

Zápas 2. předkola UEFA Champions League mezi AZ Alkmaar a Viktorií Plzeň můžete sledovat ve středu od 16:30 na ČT Sport.

ZDROJ, FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24