QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přinášíme vám tipy na víkend v Plzni a Plzeňském kraji

19.05.2022 13:16

I tento víkend 21. až 22. května se budou po celém Plzeňském kraji konat zajímavé akce. Čeká na nás několik food festivalů, dobročiná akce i zábavná LEGO párty. Kam vyrazíte vy?

Hamernický den 2017_foto Jaroslav Kreisinger (1)

V sobotu 21. května proběhnou tyto zajímavé akce:

Zoo Plzeň

Dny pravěkých technologií. Návštěvníkům přímo v prostoru repliky pravěké vesnice bude představeno, jak si naši předkové obstarávali obživu, obydlí a nástroje.

29. Hamernický den na vodním hamru Dobřív

Tradiční setkání kovářů, uměleckých kovářů, podkovářů, nožířů, mečířů, platnéřů a zbrojířů v areálu technické památky Vodní hamr Dobřív. Psali jsme zde.

Stodské vínování

V parku u nádraží ve Stodě proběhne vinařská akce s bohatým doprovodným programem. Vstup 100 Kč včetně degustační sklenice.

LEGO Párty

V areálu ZŠ v Tlučné se od 15 hodin koná úžasná Lego PÁRTY. Čeká na vás velké množství Lega, soutěže, zábavy a občerstvení.

Jarní nosicí festival 2022

Festival je pro všechny zájemce o nošení dětí. Možnost potkat se s výrobci šátků, nosítek na nošení dětí, s výrobci přírodní kosmetiky a mnoho dalšího. Jarní nosicí festival 2022 se bude konat od 10 do 15 hodin v Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s. v Plzni.

Jarmark Úněšov

V sobotu 21. května od 17 hodin proběhne v Úněšově jarmark.

Design na Šumavě

Od 10 hodin se bude konat první designový trh v Klatovech. Nabídne řadu kvalitní módy, autentických šperků, ručně vyráběných hraček a mnoho dalšího.

Pohádkový les

U Muzea Středních Brd ve Strašicích proběhne od 14 hodin dětská akce. Startovné 30 korun, trasa dlouhá přibližně 2,5 kilometru – vhodné pro všechny.

Pilsen truck day 2022

Dobročinný sraz řidičů a příznivců kamionové dopravy. Akce se koná na Plochodrážním stadionu v Plzni, výtěžek jde na dobročinné účely.

STREET FOOD Strakonice
To nejlepší ze světového street foodu ochutnáte v sobotu v Panské zahradě ve Strakonicích.
 

I v neděli 22. května můžete vyrazit na zajímavé akce:

Seafood & Prosecco PLZEŇ

V čase od 12 do 19 hodin v areálu DEPO2015 proběhne food event. Pochutnejte si na kalamárech, krevetách, chobotnicích a proseccu.

Pouť na Rabí
Pouť se bude konat od 10 hodin.

 

Celý víkend se bude konat:

O zahradě: Tematický víkend

DEPO2015 chystá na celý víkend tematické přednášky o zahradničení, poradny a swap rostlin.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24