QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Případ z letošního března je uzavřen. Muž, který zastřelil lupiče, je nevinný

22.11.2021 18:15

Krajští kriminalisté prošetřili případ střelby v obci Vochov z března letošního roku. Šestapadesátiletého muže, který v nočních hodinách vystřelil na osobu, která mu neoprávněně vnikla na pozemek, uznali nevinným.

ilustrační foto_QAP foto (4)

Krajští policisté prošetřovali případ střelby ve Volchově od března letošního roku. Šestapadesátiletý muž v nočních hodinách vystřelil na osobu, která mu neoprávněně vnikla na pozemek a následně do jeho domu, ve kterém v inkriminovanou dobu spal společně se svou partnerkou.

Ke střelbě použil majitel domu svoji legálně drženou zbraň a na muže vystřelil uvnitř domu s tím, že postřelený vyběhl na pozemek, kde se zhroutil. Majitel domu sedmatřicetiletému zraněnému muži ihned zavolal záchrannou zdravotnickou službu a do jejího příjezdu poskytoval postřelenému první pomoc. Zraněný však na následky střelného poranění na místě zemřel.

Pro správné objasnění celého případu kriminalisté na místě využili i vyšetřovací pokus.

„Po vyhodnocení všech důkazních prostředků, po provedených výsleších a po vyhodnocení znaleckých posudků z oboru kriminalistika, odvětví balistiky a oboru zdravotnictví, odvětví soudního lékařství a toxikologie policejní orgán dospěl k závěru, že se jedná o případ nutné obrany, tedy o okolnost vylučující protiprávnost činu, uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová s tím, že byla věc policejním orgánem odložena, neboť nejde o podezření z trestného činu.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24