QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přípravy na zimu na Homolce. Záchranáři instalovali obří krmítka - FOTKY

07.11.2019 9:01

V parku Homolka na Slovanech instalovali záchranáři ze Záchranné stanice živočichů zbrusu nová obří krmítka. Nahradila ta původní, která byla v parku skoro dvacet let.

1
1324567

Dvě fungl nová obří krmítka byla v parku Homolka na Slovanech instalována v tomto týdnu. Podařilo se to díky jednomu z projektů plzeňské vodárny.

"Výrobu, instalaci a výměnu dvou 19 let starých původních krmítek osazených rovněž naší organizací v roce 2000 finančně podpořila v letošním roce VODÁRNA PLZEŇ a.s. částku 30 tisíc korun z projektu Vodárenské kapičky. Do tohoto programu se náš spolek mohl přihlásit díky Nadě Popové, která ve vodárně pracuje. Vodárenské kapičky jsou totiž projektem hlavně zaměstnanců plzeňské vodárny, kteří jednotlivé žádosti předkládají vedení akciové společnosti, garantují její obsah a ve finále se na realizaci aktivně spolupodílejí," říká Karel makoň ze Záchranné stanice živočichů v Plzni.

Samotná výroba krmítek trvala několik dnů. "Vymyslet a následně vyrobit dvě obří krmítka nás krom materiálu, povrchové úpravy kovů i dřeva včetně osazení stálo většinou ve dvou lidech téměř pět dní, a budeme rádi, když krmítka budou ptactvu i návštěvníkům parku sloužit minimálně dvacet let jako ta předešlá," dodává Karel Makoň.

FOTO: DESOP, Taťána Typltová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24