QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přípravy Pilsner Festu jdou do finále! Náměstí se plní ve velkém - FOTKY

03.10.2019 11:59

Už nadcházející víkend bude v Plzni ve znamení tradičního Pilsner Festu. Přípravy v těchto dnech doslova vrcholí. Na náměstí Republiky to přineslo také omezení.

foto-qap-cz (3)
foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)

Plzeň už v sobotu 5. října ovládnou tradiční pivní slavnosti Pislner Fest, tedy velká oslava plzeňského "zlata" Pilsner Urquell. Také letos je připravený bohatý program, chybět nebude hromadný přípitek a své gastronomické nabídky představí hned několik restaurací.

Návštěvníci festu budou mít k dispozici v podstatě tři scény. Pilsner Fest ovládne samozřejmě areál Plzeňského Prazdroje, program bude ale připravený také v Mlýnské strouze a přímo na náměstí Republiky. Centrum krajské metropole se tak na tradiční oslavy piva začalo připravovat už s předstihem několika dnů. V současné době jdou přípravy do finále.

Na jednu z největších akcí roku v Plzni se připravuje také městská policie, která spustí bezpečnostní opatření a zvýší dohled v exponovaných místech. "Cílem je zajištění poklidného průběhu akce a veřejného pořádku. Zvýšený dohled bude rovněž probíhat v okolí míst konání festivalu," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Krom jiného budou strážníci ve větší míře dohlížet i na dopravu. Zejména pak na parkování. Například přímo na náměstí je vyblokována celá řada míst a možnosti jsou tak velmi omezené. "Městská policie žádá řidiče, kteří do centra města zamíří, aby důsledně sledovali přechodné dopravní značení a parkovali na místech jen k tomu určených," dodává mluvčí strážníků.

Další podrobnosti k Pilsner Festu a celému programu najdete v článku zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24