QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přísnější pravidla pro cestování! Do MHD v Plzni už pouze s rouškou

17.03.2020 19:18

Od čtvrtka 19. března nově platí povinnost cestovat městskou hromadnou dopravou v Plzni pouze se zakrytými ústy a nosem. Stejné opatření zřejmě čeká cestující i v linkových autobusech.

2

Zástupci města během úterý 17. března konzultovali nová opatření v městské hromadné dopravě se zástupci Plzeňských městských dopravních podniků a Plzeňského kraje.

"Domluvili jsme se, že do MHD nebude vpuštěn nikdo, kdo nebude ochranu dýchacích cest. Celá situace kolem roušek a respirátorů je velice složitá. Bude proto možno vstupovat do veřejné dopravy i se šálami, šátky a jinými tkaninami, které bude mít člověk přes ústa a nos. Toto opatření bude platit od čtvrtka 19. března. Už nyní vyzýváme občany, aby toto opatření dodržovali nejen ve veřejné dopravě, ale i jinde ve veřejném prostoru, protože se ukazuje, že je to jedno z efektivních opatření proti šíření nemoci,“ uvedl náměstek plzeňského primátora pro dopravu Michal Vozobule.

Není vyloučeno, že stejné opatření zavedou na linkových spojích také ČSAD autobusy Plzeň. "S ohledem na vývoj situace bude patrně v nejbližších dnech nařízen zákaz vstupu do autobusů bez roušky či jiné podobné ochrany. Děkujeme, že nošením roušky už dnes jdete příkladem,“ informuje společnost na svém facebookovém profilu. 

Přeprava na linkových spojích ČSAD je až do odvolání zdarma. Cestující jsou povinní používat kvůli ochraně řidičů před nákazou koronavirem k nástupu a výstupu pouze zadní dveře. Více o provozu spojů dotovaných Plzeňským krajem jsme psali zde.

FOTO: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24