QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Problémy kolem klubu na Lochotíně nekončí. Strážníci nachytali čtyři opilé teenagery

18.11.2019 14:16

Už poměrně dlouhou dobu řeší první plzeňský obvod problémy kolem hudebního klubu v centru Gera. Na lokalitu pravidělně dohlíží strážníci i státní policie.

klub

Rušení nočního klidu, incidenty i rvačky. První plzeňský obvod stále dokola řeší problémy v souvislosti s hudebním klubem v obchodním centru Gera na Lochotíně. Výjimkou nejsou opilí teenageři. Problémy jsou zejména v okolí klubu, kde se jeho návštěvníci pohybují.

Vedení obvodu už přijalo speciální opatření. Na důkladných kontrolách oblasti se dohodlo jak s městskou, tak státní policií. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

Policejní hlídky tak zajíždí do lokality v podstatě pravidelně. Výjimkou nebyl ani uplynulý víkend a oěpt se to neobešlo bez komplikací.

"Strážníci ze služebny Lochotín provedli v pátek a v sobotu v noci kontrolu v okolí hudebního klubu, kdy se zaměřili především na dodržování veřejného pořádku a dodržování zákazu podávání alkoholu osobám mladším 18ti let. Zajistit se podařilo celkem čtyři mladistvé, tři dívky a jednoho chlapce ve věku 15 a 16ti let. Ti při dechových zkouškách nadýchali od 1,13 do 2,06 promile. Všechny mladistvé si přišli vyzvednout jejich zákonní zástupci. K dořešení budou záležitosti předány na OSPOD. Případem mladistvého chlapce se navíc bude zabývat přestupková komise, a to pro podezření ze spáchání přestupku znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

V souvislosti s celou situací už obvod dokonce vyzval obyvatele, aby případné problémy okamžitě hlásili. "Rádi bychom vyzvali všechny občany k součinnosti a okamžitému nahlášení rušení nočního klidu nebo jakéhokoliv protiprávního jednání, kterého budou svědkem v okolí klubu Arena, na služebnu Policie ČR či Městské policie Plzeň," informuje ÚMO1.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24