QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obvod řeší problémy kolem obchodního centra Gera! Na lokalitu dohlíží strážníci

22.10.2019 10:56

První plzeňský obvod řeší stížnosti na hluk a nepořádek v okolí OC Gera. Podle obvodu jsou problémy spojené s hudebním klubem. Na lokalitu dohlíží i strážníci.

klub

Vedení prvního plzeňského obvodu začalo ve velkém řešit množící se problémy v lokalitě v okolí OC Gera. V oblasti dochází k rušení veřejného pořádku.

"V poslední době se začaly množit stížnosti na zvýšený hluk a nepořádek v okolí znovuotevřeného klubu Arena v OC Gera. Tento problém nás velice trápí a snažíme se ho dostupnými prostředky řešit, avšak skutečně se nejedná o snadný úkol. Především jsme v kontaktu s provozovatelem klubu a důrazně na něho apelujeme, aby nedocházelo k podávání alkoholu mladistvým," uvádí první plzeňský obvod. Podle vedení radnice ÚMO1 je problémem je i to, že teenageři velmi často nakupují alkohol v okolních obchodech nebo si ho nosí rovnou z domova.

Na oblast ve větší míře dohlíží také městská policie. "Z tohoto důvodu jsme dlouhodobě v kontaktu s Policií ČR a Městskou policií Plzeň, která na místo pravidelně dojíždí a snaží se udržet veřejný pořádek v okolí," potvrdil obvod. Nedávno strážníci v okolí klubu řešili mimo jiné případ dvou opilých školáků. Teprve 14letý kluk nadýchal dokonce víc jak 1 promile (o případu QAP.CZ informoval v článku zde).

Obvod se nyní obrací na veřejnost a žádá o spolupráci. "Rádi bychom proto vyzvali všechny občany k součinnosti a okamžitému nahlášení rušení nočního klidu nebo jakéhokoliv protiprávního jednání, kterého budou svědkem v okolí klubu Arena, na služebnu Policie ČR či Městské policie Plzeň," informuje ÚMO1.

FOTO: ÚMO1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24