QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prvňáčkové v Plzni budou mít zdarma Plzeňskou kartu jako přívěšek na klíče

28.03.2019 11:56

Prvňáčkové na plzeňských základních školách budou mít opět zdarma Plzeňskou kartu jako přívěšek na klíče. Speciální akce startuje v dubnu.

První školní den 25. ZŠ_QAP_foto (16)

Od dubna se v Plzni spustí opět speciální akce "Plzeňská karta pro prvňáčky ZDARMA“, která probíhá na všech základních školách v Plzni.

"Plzeňské městské dopravní podniky a. s. v součinnosti s městem Plzní nabízí všem prvňáčkům možnost získat zdarma Plzeňskou kartu ve formě přívěsku na klíče. Přívěsek má všechny funkce standardní Plzeňské karty," informují dopravní podniky. I přívěšek tak funguje ve školních jídelnách, pro vstup a odchod ze škol, jako karta do Knihovny města Plzně a samozřejmě jako klasická Plzeňská karta pro jízdy MHD.

Ostatní dodatečné nástupy žáků do 1. tříd budou řešeny stejným způsobem. Duplikát karty bude řešen formou individuálního podání Žádosti o duplikát karty ze strany rodičů, tj. standardním procesem v Zákaznickém centru.

Co přinést s sebou do Zákaznických center PMDP?

  • vyplněné a podepsané tiskopisy Žádost o vydání Plzeňské karty a Obecné obchodní podmínky pro vydávání a používání Plzeňské karty
  • Předložit rodný list dítěte, případně občanský průkaz, pokud je v něm dítě zapsáno
  • průkazovou fotografii o rozměrech 35 x 45 mm (v Zákaznických centrech PMDP je možné pořízení fotografie na místě za poplatek dle platného ceníku)
  • tiskopisy je možné odevzdat ihned po obdržení přijetí žáka na danou základní školu do 1. třídy
  • pro správnou identifikaci k této akci musí být na formuláři Žádost o vydání Plzeňské karty v pravém horním rohu pod okénkem “Číslo žádosti” viditelně uvedeno číslo (název) základní školy (případně i adresa školy), na kterou prvňáček nastupuje

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24