QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První investor míří do Světovaru! V areálu vyrostou nové byty - VIZUALIZACE

06.01.2016 13:12

Už v průběhu jara by měla odstartovat skutečně první stavba v areálu Světovaru v Plzni. Čtyřpodlažní budova bude hotová do podzimu příštího roku. Podívejte se na vizualizaci.

Zdroj_BC Real, a.s (1)
Zdroj_BC Real, a.s (1)Zdroj_BC Real, a.s (2)Zdroj_BC Real, a.s (3)Zdroj_BC Real, a.s (4)Zdroj_BC Real, a.s (5)Zdroj_BC Real, a.s (6)

Areál na Světovaru v Plzni přece jen v řádu několika měsíců ožije stavebním ruchem. Na pozemcích začne stavět první investor. Jedná se o projekt čtyřpodlažního bytového domu. Hotovo by mělo být na jaře příštího roku.

Zatímco projekt výstavby kulturní fabriky a archivu v areálu na Světovaru je nejspíš pryč, přece jen se stavět bude. Už na jaře rozjede stavební práce první investor, společnost BC Real, a.s.. "Jedná se o dlouhodobě uzavřenou smlouvu. Je to první investor, který připravuje výstavbu bytového domu," potvrdil náměstek primátora Pavel Šindelář.

Bytový dům by měl být dokončen na podzim příštího roku. Chybět nebude ani parkoviště a dětské hřiště...

Bytový dům vyroste v zadní části areálu směrem k bytové zástavbě v okolí (viz vizualizace). Stavět by se mělo už na jaře. "Rádi bychom zahájili v květnu nebo v červnu. Dokončeno by mělo být na podzim roku 2017," říká předseda představenstva BC Real a.s. Martin Hrubý. Byty už jsou aktuálně v nabídce společnosti na webu www.bytysvetovar.cz. Jedná se o byty různých typů od 2+kk po 4+kk, některé z nich už jsou ale rezervované.

Krom samotného domu dojde i na stavební práce v okolí. "Bude tam také vnitroblok s dětským hřištěm a zpevněné plochy kolem domu. V projektu je také venkovní parkoviště," dodává Martin Hrubý.

Další investoři se do areálu příliš nehrnou...

BC Real a.s. je zatím jediným investorem, který na Světovaru bude měnit plány ve skutečnost. Město nabízí pozemky v areálu od března roku 2014. Zatím ale marně. "Pokud vím, tak další investoři zatím zájem nemají. Myslím, že tím, jak se zastavila akce 4x4 a archiv, tak spíš čekají, jak se k tomu město postaví," přiznává náměstek primátora Pavel Šindelář. 

O pozastavení projektu 4x4 Cultural Factory a Archiv města Plzně rozhodlo vedení města v prosinci roku 2014. Tehdy se  odsouhlasila dvouletá kozervace. Projekt Světovar zastavil nález kontaminovaného materiálu v objektech, které dřív využívala armáda. Mimo jiné se tam našel i korkolit.

Zdroj vizualizace: BC Real, a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24