QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Regionem se prohnaly bouřky a lijáky. V Plzni došlo i na evakuaci

12.08.2019 7:01     12.08.2019 11:41

V Plzeňském kraji v noci na pondělí nadělaly problémy bouřky a někde i silné deště. V Plzni došlo k zatopení několika silnic a počasí zasáhlo také do provozu nočních spojů PMDP.

2

Noc na pondělí byla v regionu ve znamení bouřek a lijáků. Hasiči museli zasahovat na několika místech. V Plzni počasí zkomplikovalo i provoz a déšť zaplavil několik silnic.

Plzeň zasáhla bouřka už před půlnocí. Na několika místech se na silnicích vytvořily laguny. Kvůli zatopeným komunikacím měly problémy i spoje dopravních podniků. Dotklo se to v podstatě všech nočních linek. Problémy byly na Folmavské, ale také v centru města nebo na Doudlevecké. 

Kvůli počasí museli do terénu také hasiči. Kolem půl jedné v pondělí ráno hlásilo operační středisko hasičského sboru v rámci Plzeňského kraje víc jak dvacítku řešených událostí souběžně. 

Zásahy pak probíhaly až do dopoledních hodin. "Zhruba od včerejší 23 hodiny do dnešních 7 hodin ráno zasahovali hasiči u 36 událostí spojených s přívalovým deštěm a bouřkami. Ve čtrnácti případech šlo o popadané stromy, tyto události byly nejčastější na Domažlicku a Klatovsku. Dále hasiči řešili odstranění nebezpečných stavů jako například spadlé dráty elektrického napětí, vyskocčená víka kanálů, vodu valící se z kanalizace," komentoval situaci mluvčí hasičů Petr Poncar.

V Plzni došlo dokonce na evakuaci. "V jednom případě došlo v jedné z plzeňských ubytoven k promáčení stropů a 6 lidí bylo evakuováno. Ke zraněním nedošlo. Čtrnáctkrát se vyjíždělo k čerpání vody ze sklepů a přízemí budov, zatopených komunikací a výtahových šachet. Čerpalo se výhradně na území města Plzně," dodává mluvčí krajských hasičů.

Do zhruba půl jedenácté pak přibylo ještě osm událostí spojených s přívalovým deštěm a bouřkami.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24