Rekonstrukce Mohylové je v další fázi! Hotovo bude na jaře příštího roku - FOTKY

26.09.2019 13:09

Rozsáhlá rekonstrukce Mohylové ulice v Plzni na Doubravce pokračuje další fází. Uzavírka momentálně začíná za železničním viaduktem. Kompletně hotovo má být na jaře 2020.

foto-qap-cz (8)
foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (18)

Rekonstrukce Mohylové ulice na Doubravce v Plzni odstartovala na konci letošního dubna. V současné době se posunula do další fáze.

Celkově je stavba rozdělená na tři etapy. Aktuálně běží stále první etapa. Týká se úseku Husův park - Staniční ulice. V rámci stavebních prací došlo také na opravy mostu přes řeku Úslavu. Most byl hotový na konci srpna a momentálně už plně slouží dopravě. "V současnosti probíhá dílčí etapa výstavby v úseku mezi křižovatkami Mohylová – U Zastávky a Mohylová – Staniční. Ta skončí nejdéle 20. listopadu 2019. V této etapě budou převedeny autobusové linky MHD č. 30 a 28 na objízdné trasy, včetně zřízení náhradních zastávek za zrušené zastávky ´Poliklinika Doubravka´ a ´Husův park´," uvádí k aktuální situaci Magistrát města Plzně.

Rekonstrukce mostu v Chrástecké ulici zahrnovala zesílení konstrukce pomocí předpínacích kabelů, byly vyměněny vozovka a izolace, mostní závěry, zídky, ložiska, zábradlí, úpravy se týkaly také asfaltových chodníků a celkové sanace železobetonové konstrukce mostu. Kromě mostu už je hotová také oprava křižovatek Mohylová – Stará cesta a Mohylová – U Zastávky.

Díky opraveným křižovatkám a mostu přes Úslavu se mohou dostat řidiči do ulice Nad Týncem směrem k lokalitě U Svatého Jiří. Uzavírka směrem od Jateční aktuálně začíná za železničním viaduktem.

Celkové náklady všech stavebních úprav jsou bezmála 92 milionů. Na akci se podílí SÚS Plzeňského kraje, město Plzeň a Vodárna Plzeň.

Kompletně hotovo má být nejdéle do května příštího roku.

foto-qap-cz (12)

 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT