QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Palackého ulice v Rokycanech se prodlouží

31.07.2019 8:05

O dva měsíce se protáhne rekonstrukce Palackého ulice v Rokycanech, která měla původně trvat do konce letošního září. Přestavba se navíc prodraží. Zato by měla být pohodlnější pro chodce.

3

Dva měsíce navíc si vyžádá rekonstrukce Palackého ulice v Rokycanech, která měla podle původních plánů trvat do konce září. Zdrží ji dodávka nové dlažby. Radní města už změnu schválili.

„Zástupci památkové péče odmítli dlažbu, kterou představil zhotovitel stavby na vzorcích vždy jedné kostky jednoho typu, kdy se posuzovala zejména barevnost a struktura. Nově vybraná dlažba bude mít menší rozměr a jinak opracovaný materiál. Díky tomu nebudou v dlažbě spáry a bude i příjemnější pro chodce,“ říká místostarosta Rokycan Jan Šašek.

Ten o prodloužení stavby informoval v úterý dopoledne provozovatele obchodů a podnikatele v Palackého ulici, aby se mohli s dostatečným předstihem připravit na to, že je možná čekají komplikace při zásobování na vánoční sezónu. Probral s nimi také možnosti, jak může pomoci město. „Jednat by se mohlo například o částečném zpřístupnění ulice pro zásobování ještě před dokončením stavby. Podnikatelé se také shodli, že by byli rádi za nějakou finanční kompenzaci ze strany města,“ říká místostarosta, kterého potěšilo, jak si podnikatelé naopak pochvalují stavební firmu, jež v ulici pracuje. „Dělníci s nimi komunikují, oznamují předem, že musejí odpojit vodu nebo elektřinu a podobně,“ dodává Jan Šašek.

Rekonstrukce Palackého ulice se kvůli změně dlažby prodraží přibližně o půl milionu korun a bude trvat déle, protože dodavatel kamene nemá dostatečné zásoby. Práce se můžou protáhnout až do konce listopadu.

Kompletní rekonstrukce ulice vyjde téměř na 23 milionů korun včetně DPH. Vícenáklady nijak neovlivní vysoutěženou konečnou cenu, protože součástí rozpočtu na akci byla dostatečná finanční rezerva.

Po skončení stavby lidé Palackého ulici nejspíš nepoznají. Růst tu budou stromy, objeví se velké květináče pro zeleň, nové lavičky, odpadkové koše i sloupy veřejného osvětlení.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24