QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce rozhledny Poledník. Práce budou zahájeny v srpnu

26.07.2020 17:53

Kompletní rekonstrukce šumavské rozhledny Poledník už se chystá. Stavební práce budou zahájeny v srpnu. Otevřeno by mělo být znovu v srpnu 2021.

Poledník724

Rozhledna Poledník stojí na vrcholu Polední hory nad Prášilským jezerem a je nejvýše položenou rozhlednou v Národním parku Šumava. Návštěvníci si pohled z Poledníku budou moci vychutnat ale až za rok. Rozhledna totiž projde rozsáhlou rekonstrukcí.

Podle Správy NP Šumava došlo tento týden k předání pracoviště na Poledníku a už brzy začnou stavební práce. Ty by měly být zahájeny v půlce srpna, a to zejména ve vnitřních prostorách rozhledny. Stavět se bude i lešení kolem rozhledny a také oplocení.

Návštěvníci Šumavy si musí dát pozor zejména na trase Velký Bor - Poledník. Touto trasou totiž bude první týden v srpnu navážen materiál na stavbu. Rušno by tu mělo být převážně ráno a večer.

Provoz nouzového nocoviště nebude omezen, přesto ale NP Šumava upozorňuje na dodržování bezpečnosti.

"Stavební firma má naplánovány práce na rozhledně do té doby, do kdy jim to dovolí počasí. V příštím roce, v termínu od května 2021 až do 31.7. 2021 (opět s ohledem na počasí, především na sněhové podmínky), budou na řadě práce na fasádě - oprava stávajícího obložení a doplnění nových obkladů. V tomto období bude muset být, z důvodu bezpečnosti, uzavřeno nouzové nocoviště," upozorňuje Správa Národního parku Šumava.

Zdroj: NP Šumava

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24