Rekonstrukce Zborovské ulice započala. Uzavření úseku trápí řidiče - FOTKY

19.02.2022 14:11

Od pondělí 14. února se uzavřela část Zborovské ulice v Doudlevcích pro osobní i nákladní dopravu. První dny se v nejvíce exponovaných časech kolony tvořily v každé přilehlé ulici. Řidiči musejí vydržet do konce června.

Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (6)
Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (6)Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (7)Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (5)Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (4)Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (2)Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (3)Rekonstrukce_Zborovksá_QAP (1)

„Důvodem uzavření ulice je rekonstrukce kanalizace a přepojení přilehlých nemovitostí ve zhruba čtvrtkilometrovém úseku mezi Samaritskou ulicí až k areálu Správy a údržby silnic Plzeňského kraje,“ vysvětlil generální ředitel Vodárny Plzeň Jiří Kozohorský.

První dva dny uzavírky byly přibližně od šesté do deváté hodiny ráno kolony vozidel ve všech přilehlých ulicích. V nejvytíženějších časech se kolony aut tvořily od Zborovské ulice až ke křižovatce u Transfuzního oddělení Bory. Mnoha řidičů si jako objížďku zvolilo Slovanskou alej, která se ale pomalým kolonám také nevyhnula. Ovšem řidiči si už našli objízdné cesty, či zvolili dopravu MHD a ranní kolony se již v úseku netvoří.

Průjezd veřejné dopravy je v úseku zachován, stavbou mohou projíždět spoje městské hromadné dopravy včetně trolejbusů s alternativním pohonem a vozidla Integrovaného záchranného systému.

Práce na rekonstrukci kanalizace ve Zborovské ulici mají probíhat do konce června letošního roku. Stavba se dotkne vozovky a chodníků, začala úpravami trolejového vedení a skončí obnovou povrchů.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT